daisy photographed from below

Premiul II

Irina Viscun, 1983, SUA / Franța

Locuiește și activează în Franța

Absolventă a Colegiului Bard, SUA și a Universității Paris 1 Panthéon-Sorbonne, Franța

Expoziții relevante: Franța

Lucrări în colecții private: Franța, Moldova, SUA

Picturile mele sunt inspirate din lumea fizică, dezvăluind forme și modele care apar în natură. Lucrez cu culori îndrăznețe și forme „organice” curgătoare, folosind vopseaua printr-o tehnică „non-invazivă” care explorează proprietățile lichidului. Scopul meu este de a re-conecta privitorul cu natura prin intermediul unei călătorii meditative în rezervoarele memoriei primordiale universale.

În calitate de artist, țelul meu este să descopăr zonele de intersecție ale spațiilor mentale, fizice și emoționale care se activizează atunci când navigăm prin straturile experiențelor imaginare, trăite și amintite. În timp ce realitatea fizică tinde să ne direcționeze spre spațiile „reale”, arta ne provoacă să ne imaginăm spații libere de condiția materială. O interpretare artistică abstractă poate fi ”harta” fundamentală care ar oferi informație nu doar despre exactitudinea fizică a senzației, ci și o descriere mai completă a semnificației sale unui observator anumit.

În Amintiri, Greșeli și Eroziuni eu explorez spațiul, în care propriul meu corp fizic intră în contact cu pânza și vopseaua. Creând lucrări de dimensiuni mari, eu maximizez posibilitatea naturii mele fizice de a se reflecta pe rezultatul final al imaginii. Eu tind să creez o fereastră în acel moment când a fost creată pictura, permițând publicului să simtă spontaneitatea deciziilor mele artistice. Eu nu caut să manipulez atent procesul artistic, eu îi permit să mă ghideze pe propria-i traiectorie, urmând o linie echilibrată între hazard și intenție.

Organizatori:

Muzeul Naţional de Artă al Moldovei
Uniunea Artiştilor Plastici din Moldova
Centrul de Artă "AMPRENTE"

Contacte

str. 31 August 1989, Nr. 115, mun. Chişinău, 2012 Republica Moldova

bip.chisinau@gmail.com

Tel: (+373) 79 54 85 11 (Curator)

Fax: (+373) 22 24 53 32

© Copyright BIP Chisinau