daisy photographed from below

Premiul I

Lucian Hrisav, 1994, România

Opțiunea obligatorie

Extrem de incitat de modul în care oamenii sunt interesați să își cheltuiască libertatea și modul în care afectează universul în care trăiesc, dar și modul în care aceste acțiuni se transformă și devin simboluri caracteristice esenței și existenței lor. Sunt interesat să cartografiez acest iad al libertății și derivatele sale, deoarece este o realitate și nimeni nu poate nega acest lucru, o realitate în care toată lumea contribuie mai mult sau mai puțin, într-un mod bun sau rău, chiar și nefăcând nimic.

Orice tip de alegere nu face decât să conducă oamenii la o mulțime de alte alegeri, sub formă de simboluri, aranjate în această vanitate, sunt conduse de opțiuni obligatorii.

Sunt complet fascinat de măreția acestui loc și de miliardele de semnificații pe care le poate avea. Ele apar ca vortexuri existențiale, ca o rețea densă, plină de informații care modelează oamenii și îi învață să trăiască la fel cu ceilalți. O existență strâns legată de confortul secolului XXI creează un model în care aceste opțiuni devin obligatorii și, la sfârșitul nostru, blocate în măreția noastră.

Organizatori:

Muzeul Naţional de Artă al Moldovei
Uniunea Artiştilor Plastici din Moldova
Centrul de Artă "AMPRENTE"

Contacte

str. 31 August 1989, Nr. 115, mun. Chişinău, 2012 Republica Moldova

bip.chisinau@gmail.com

Tel: (+373) 79 54 85 11 (Curator)

Fax: (+373) 22 24 53 32

© Copyright BIP Chisinau